Projekat Malina

Projekat Maline

NVO Moja budućnost je u toku 2016 godine aplicirala na poziv projekata koje je raspisala Holandska NGO Kinderperspektief, na koji su mogli aplicirati sva pravna i fizička lica, vladine i nevladine organizacije, a koje su članice FICE BiH, sekcije FICE Internacional.

NVO Moja budućnost je prije zime kultivisala (2000 m2) dva dunuma zemlje na kojem će već početkom proljeća zasaditi oko dvije hiljade sadnica Maline.

Urađen je narativni plan cijelog projekta čije je trajanje dvije godine, kojeg će nadgledati odgovrne osobe iz NGO Kinderperspectief.

Planirano je da se kroz ovaj projekat koji je trajanje dvije godine uključe djeca socijalne kategorije osigura samoodrživost projekta i tako na petogodišnjoj osnovi sebi osiguraju egzistenciju, dzeparac i sl.

Learning Farm, kako je nazvan prostor gdje se pruža podrška osamostaljenju takođe i mjesto gdje mladi mogu implementirati svoje ideje kroz projektne pozive i sl.učiti načinu osamostaljenja i tako doći do start paketa za početak nekih svojih vizija.

Svi mladi koji su zainteresirani imaju viziju i žele započeti sa nekim malim biznisom, a nisu u mogućnosti da svoje ideje realiziraju sami, neka se jave menadzmentu NVO Moja budućnost, vjerujemo kako zajedno možemo napraviti dobar draft projekta i aplicirajući na neki od poziva kojeg raspisuju organizacije koje su sa nama u kontaktu, pronaći načina kako zatvoriti krug oko implementacije ideje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *