Grad Bihać

Grad Bihać, Moja budućnost

Grad koji želi promjene i koji u prvi plan istura mlade ljude kao što su oni koje predvodi gradonačelnik Šuhret Fazlić sigurno ima perspektivu. Pratimo ga u nastupima već par mjeseci kako se pojavila priča oko kandidature, pa i izborni proces, pa evo sve do danas, nakon njegove pobjede, nakon imenovanja za prvog čovjeka grada Bihaća koji je administrativno sjedište USK.

Svi njegovi istupi su tako afirmativne prirode, čovjeka koji ne želi da gleda nazad kao neki nižerazredni političari već svu svoju energiju usmjerava u sutrašnjicu ovoga grada i ovih ljudi i veliku nadu ulaže u mlade snage.

NVO Podrška osamostaljenju – Moja budućnost je nastala kao potreba mladima koji žele svoju budućnost graditi u jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini, a koji su iz socioekonomskih potreba ograničeni u svojim namjerama iako imaju strašne intelektualne kapacitete i potencijale.

Svakako da NVO Moja budućnost želi da bude podrška i da se samostalno izgradi, tako da može  mladim ljudima koji imaju viziju i znaju šta hoće od života ponuditi start paket, educirati ih, pratiti i voditi ih do njihovog osamostaljenja.

Detalji su ovo razgovora koje su iznijeli članovi udruženja  NVO Moja budućnost i koji su kroz razgovor sa načelnikom Fazlićem stavili se na raspolaganje i tražili da inicira projekte koje želi implementirati kad su mladi u pitanju.

Jedan od osnivača Roland je u razgovoru sa Gradonačelnikom  rekao, mi mozemo tragati za rješenjima, nuditi ideje, davati podršku ali samo vi znate kako ćete vašu administraciju voditi i u kojem pravcu će sektor za rad sa mladima krenuti, kakve projekte tražiti i realizirati pitanje je koje se postavlja vama kao prvom čovjeku grada.

Čvrst stisak ruke na kraju je bio potvrda dogovora, da načelnik stoji iza svojih obećanja i da otvara vrata gradske administracije svima onima koji u ovaj grad dolaze sa prijateljskim namjerama i koji bišćane vole zato što su dobri domaćini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *