Realnost je sadašnjost, sadašnjost je prošlost

 

Primjeri dobre prakse, ponekad nisu popularni za neke od nas koji u svojim okvirima firmi odnosno od čijih korporacija ovise drugi nastoji da učini što više ljudi neovisnima.

Ovo moramo primjeniti u našem svakodnevnom životu, nebi li se svijest, onih koji u svojim koorporacijama drže desetine porodica, promijenila tako da nastoje svaku porodicu ponaosob učiniti nevisnom.

Slobodno društo, neovisni pojedinci imaju perspektivu i grade svijet oko sebe po svome, unose novu i svježu energiju, intelektom guše tiraniju koja je na vlasti, grade nove vidike, isijavaju pozitivnu energiju i žive budućnost, jer sadašnjost je realnost, a realnost je prošlost.

Institut za inspirativnu ekonomiju, Biotehnički fakultet i NVO Moja budućnost ovih dana su počeli sa radionicom inspirativne ekonomije koja za cilj kroz petodnevni opservacijski program te imteraktivni rad sa NVO i malim preduzećima prepoznati slabosti svih privrednih subjekata koji participiraju, njihove najače strane, tragajući za načinom kako osnažiti grupu ili pojedinca, predložiti zaključke, a onda ih srdačno pratiti u daljnjem radu, da li su ono što su naučili spremni prenijeti na u praksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *